Se förslag

Här ser du alla publicerade förslag. Du kan filtrera listan på en specifik status med hjälp av rullmenyn till höger.

Klicka på ett förslag för att läsa mer om det eller för att skriva under det.

Vill du lämna ett eget förslag? Klicka då på "Lägg till ett förslag" i vänstermenyn. 


info Du kan sortera tabellen på olika sätt genom att klicka på rubrikerna.
Titel
Förslagsställare
Målgrupp
Slutdatum
Signaturer
Status
Höghöjdsbana Charlotta Kultur och fritid 2017-11-17 5 Samlar underskrifter
En staty tillägnad Graham Potter (tränare Östersunds FK) Kim Kultur och fritid 2017-12-12 71 Samlar underskrifter
Basketplan! Charlie Kultur och fritid 2017-11-17 14 Samlar underskrifter
Nyasfaltering samt lagning av gångvägar på Solliden Rakel Miljö och samhälle 2017-12-12 5 Samlar underskrifter
ÖFK Bo Kommunledning 2017-12-12 12 Samlar underskrifter
Farthinder Fagerbacken/Södra Torlandsgatan Johan Miljö och samhälle 2017-12-13 5 Samlar underskrifter
Återställ Rådhusgatan Inger Miljö och samhälle 2018-01-18 3 Samlar underskrifter
Parkourpark i Östersund! Emil Kultur och fritid 2017-12-12 90 Samlar underskrifter
Samma rabatt till sjukpensionärer som för ålderspensionärer på Östersunds stadsbuss och zlänstrafik. Gudrun Kommunledning 2017-12-18 14 Samlar underskrifter
Undvik utsläpp i Locknesjön! Martin Teknik 2017-12-18 132 Samlar underskrifter
Studentpriser Thomas Kommunledning 2017-12-21 31 Samlar underskrifter
Elcykel jens Kommunledning 2017-12-21 7 Samlar underskrifter
Östberskolans Skolmat Arvid Barn och Utbildning 2017-12-28 16 Samlar underskrifter
Inhängnad hundrastgård Åsa Miljö och samhälle 2018-01-03 9 Samlar underskrifter
Skolval till årskurs 6-9 Catrin Barn och Utbildning 2018-01-09 12 Samlar underskrifter
Nedanför denna väg, mellan Grindstugvägen och Konditorivägen (vid deras slut) fortsätter en bred gångväg. Vägen går ner mot Börkbackaparken, den har aldrig varit asfalterad.

Nedanför förskolan Remonthagen, som invigs i slutet på augusti, finns en upptrampad bredare stig (är även en del av elljusspåret). Den bör också asfalteras, kommunen har eldrivna Parcyklar samt Lådcyklar att låna. Något som uppskattas mycket av både medborgare och personal. Att cykla på en sådan är betydligt tyngre än en vanlig cykel (även elcykel). Alltså blir man begränsad när man vill cykla utanför Sollidenområdet. Kan man istället cykla mot Körfältet, är det genast planare terräng och cykelfärden blir mera varierande och man kan vidga vyerna. Dessa cyklar är gjorda för att att användas på asfalterade väger. ">
Låt ÖFK bli folkets lag så som Leksand är i ishockey.
">
Om man kollar på sökträffar på skateboard, BMX och inlines i sökmotorn Google och videositen Youtube, så kommer det inte ens i närheten av sökträffarna du får om du söker på Parkour. Parkour är den snabbast växande sporten i världen och om man inte vet så är Parkour en sport eller ett träningssätt där man med hjälp av kroppen tar sig över, under eller helt enkelt förbi sin omgivnings på ett så effektivt, smidigt och säkert som möjligt. Du behöver egentligen ingen utröstning över huvud taget, även fats ett par skor kan vara rätt skönt!
Alla kan träna Parkour. Vi har alla olika fysik och kroppar, därav anpassar man rörelsenivåerna efter det och erfarenhet. Min kollega från Sundsvall har hållit i träningar längre än mig och han har detta som arbete. Han har klasser för personer i åldrarna 60 och uppåt, vilket verkligen visar att ALLA kan om man vill och att det aldrig är försent för någon. Parkour är en så fantastisk sport med ett fantastisk community världen över där Du kan resa till vilket land som helst och träna med utövare från respektive länder. Det är som ett universiellt språk rörelserna inom sporten, vilket innebär att om Du inte kan språket, så kan Du även bilda nya gemenskaper genom rörelseformen.
Mina vänner och kollegor håller även iParkour här i stan i den nya gymnastikhallen och kön är för lång för att alla ska få vara med och träna tyvärr. Hallen är inte heller något man vill vistas i då det faktiskt är en gymnastikhall som är avsedd för volter och dylikt, vilket även förekommer inom Parkouren, men vilket är långt ifrån det primära.
Vi alla som håller på med Parkour här i Östersund, vet att arkitekturen här i Östersund (även Sverige överlag), inte är den bäst anpassade för vår sysselsättning och därav vänder jag mig till er. För just nu är Vi utövare i stort behov av en Parkourpark där Vi kan utvecklas inom sporten och där man i en säker miljö kan lära ut och utvecklas som individ inom sporten. I b.la. Sundsvall där en av mina nära vänner och kollegor inom Parkouren bor, har man öppnat 2 parker inom loppet av ett år. En av parkerna är en inomhuspark och den andra finns utomhus, där min kollega designade denna park för Mitthem i Sundsvall som byggde upp denna park i Skönsberg tidigare i sommar.
Parkourparkerna fyller inte bara en funktion för ooss utövare, utan även för kommunen och än viktigare, barnen i kommunen och deras hälsa och lycka. För kort sagt så vet jag att det inte är alla barn som vill spela fotbolle eller hockey, eller vill ta på sig ett par längdskidor. Vi vill bygga den här parken för att ge barn och människor överlag ett alternativ, det bästa alternativet enligt oss. Att kunna komma och träna Parkour, att ha kul, att bygga upp viktig motorik, att släppa telefonen eller plattan ett tag och för en stund få vara den superhjälte man ser i filmerna. För ska jag vara helt ärlig, fotboll i all ära, men den mängden pengar och energi den här kommunnen lägger ned på fotboll och skidor är absurd när man tänker på vad man egentligen borde lägga tid och pengar till.
Barns motorik och utveckling samt lycka anser jag är viktigare. För om man hittar Parkouren som jag gjorde för 9 år sedan och fortsätter, då vet man vad Parkouren kan göra för ens liv. Du jobbar med hela kroppen, Du får tänka hur Du ska tackla hindren i träningen, vilket också överförs i problemlösning i vardagslivet. Man bygger självförtroende och skapar vänskap genom rörelsen och enligt mig är det mer värt än ett gäng vuxna människor som tittar på en boll som sparkas mellan två mål.
Detta kommer också att gynna kommunen då detta kommer att dra folk från södra Sverige och andra länder då "Parkourjam" som det kallas kommer att arrangeras och folk kommer att komma, vilket ökar turismen här i Östersund. Det kommer framförallt att hålla mång ungdommar/barn borta från fel umgängen eller dåliga val här i livet, det kan jag garantera.
Jag tycker att det är god tid att lägga ner lite pengar på att detta ska ske. Det finns ytor, det finns intresse. Skateboard och BMX mm. Har en hel del ställen att vara på med bl.a. Den nya "pumptracken" som byggts, men nu tycker jag att det är dags att lyfta fram den snabbast växande sporten i världen och ordna så att vi alla som utövar denna fantastiska sport, ska få bättre förutsättningar för att utvecklas som atleter och individer. Jag vet att ett Parkourparksbygge skulle gynna alla såväl utövare, som kommun.

Tack för er tid!

PS: Ursäkta om det låter som att allt jag har att säga om fotboll och skidor mm. Är negativt. Jag har egentligen inget problem alls med sporterna. Jag tycker bara att vi behöver mer variation och fler valmöjligheter av aktiviteter för barn och ungdommar.

Med Vänlig Hälsning
Emil Backman
Parkourutövare

">