Utöka förbudsområdet för pyrotekniska varor till att gälla i hela Östersunds kommun

Sammanfattning

Medborgarförslag från mig om att utöka förbudsområdet gällande användandet av pyrotekniska varor från att enbart gälla Östersunds centrum och ytterligare 26 punktmarkerade platser till att gälla i hela Östersunds kommun.
Det ligger i tiden att tänka och ta hänsyn till andra levande varelser både de som bor hemma hos oss, i stall, ladugårdar m.m. ej att förglömma alla vilda djur som vi har förmånen att ha inpå knuten här i Östersunds kommun.

Beskrivning

I dagsläget är det tyvärr väldigt många medborgare som inte tycks förstå eller respektera de regler som finns uppsatta.
Alltför många djur men även människor mår extremt dåligt av att det smälls i tid och otid, speciellt nu inför nyåret 2020/2021.

På er hemsida, hänvisar ni till 26 punktmarkerade platser där pyrotekniska varor inte får användas närmare än 100 m.
Mitt förslag är att utöka dessa platser till betydligt flera, ett exempel är att lägga till Djur- och kulgården i Torvalla på listan. Men helst så vore det ett beslut i tiden att utöka förbudet för fyrverkerier till att gälla i hela Östersunds kommun. På så sätt fångar vi upp flera medborgares djur som förhoppningsvis blir lite lugnare inför varje nyårsfirande.

"Sedan 2002 rådet det så kallat ”smällarförbud” i Sverige. Smällarförbudet är egentligen inget generellt förbud, smällare kan få användas men endast av den som har rätt utbildning och rätt tillstånd för det. Smällare är en slags fyrverkeriprodukt vars främsta effekt är att en knall ska uppstå. Tillåtelsen att användandet av sådana varor är begränsade."
Källa: Polisens hemsida

Direktlänk till eFörslaget

https://ostersund.demokratiportalen.se/eforslag/2014

Skriv under e-förslaget

info Du måste vara inloggad för att skriva under ett eFörslag.
Registrera Logga in

Onlineunderskrifter

Nr. Namn Datum Kommentar
1 Lena Lindberg 2021-01-12
2 Toni Jonsson 2021-01-13 Förbjud fyrverkerier inom hela kommunen förutom i dagsådalen o på grytans skjutfält....dvs långt bort från bebyggelse
3 Frida Abramsson 2021-01-19
4 Jonna Berggren 2021-01-20
5 Sari Epäilys 2021-01-22
6 Camilla Palmqvist 2021-01-24
Information

Status

Samlar underskrifter

Förslagsställare

Lena Lindberg

Startdatum

2021-01-12

Slutdatum

2021-04-12

Målgrupp

Teknik

Signaturer

6 onlineunderskrifter