E-förslaget kunde inte lämnas in för vidare hantering

E-förslaget kunde inte lämnas in för vidare hantering eftersom antalet underskrifter inte uppnått minimiantalet när slutdatumet passerade.

Idrotts och kulturcentrum

Sammanfattning

Att bygga ett idrotts och kulturcentrum i Östersund är en del i vår växande stad. Det behövs satsningar i kommunen för att den lilla staden Östersund ska kunna växa.

Beskrivning

Ett kombinerat hotell, skola,idrotts- och kultur komplex kan vara svaret på Östersunds växande. Jag vill inte få Östersund till en storstad men vi ligger efter med att locka hit människor som vill ha annat än frisk luft. Kapaciteten ökar också att ta emot besökare och skapa en större möjlighet för medborgarna att få ett större utbud vad gäller kultur och idrott.
Placering: Odensala sportfält (inte på fotbollsplanerna utan på gräsytorna som används som parkering på storsjöcupen), bredvid, alt. där Storsjöskolan är byggd. (medför rivning av nuvarande skola)
En stor byggnad innehållande:
I källarplan: skidanläggning ca 1 km långt spår och vallningsmöjligheter. (Där skidåkare/elit kan träna året om.) och ett parkeringshus för hotellets gäster.
Markplan: 11 manna fotbollsplan inkl. Läktare för ca 1000-2000 personer. Omklädningsrum för alla idrotter. Hotellreception, med restaurang/matsal och kök, inomhus gymnastikhall, gym och hissar. Konserthus/kulturcentrum/konferenslokal,vägg i vägg med detta alt. se variant 1.
Våning 2: skola med tillhörande utrymmen.
Våning 3 hotell med ca 100-120 rum.
Variant 1: OM det går att fixa att sänka ner stolar i golvet på fotbollsplanen, kan man kombinera konsert/kultur/ konferensanläggning med idrott.
Storslagna planer? Ja absolut men anläggningen kommer att nyttjas dygnets alla timmar. Skolan nyttjar idrottshallen dagtid, klubbar kvällstid.Fotbollshallen nyttjas av Fotbollsgymnasierna och ev ÖFK, dagtid och klubbar kvällstid/ helger. Skidåkningen nyttjas både dagtid och kvällstid beroende på väder. Hotellet nyttjas hela tiden.
Ta en titt på länken Kviberg park och hotell. https://www.kvibergparkhotell.se/
Jag vet att det är ett stort förslag men ta en seriös funderare om inte detta skulle vara något för Östersund. Förhoppningsfull och med stora framtidsutsikter //Charlott

Direktlänk till eFörslaget

https://ostersund.demokratiportalen.se/eforslag/1078

Onlineunderskrifter

Nr. Namn Datum Kommentar
1 Charlott Norberg 2019-02-26
2 MARIA NÄSSTRÖM 2019-02-27 Bra förslag!
3 Simone Berndt 2019-04-25
Information

Status

Ej inlämnad

Förslagsställare

Charlott Norberg

Startdatum

2019-02-26

Slutdatum

2019-05-26

Målgrupp

Kultur och fritid

Signaturer

3 onlineunderskrifter